Lakers J20 klart för kvartsfinal

Växjö • Publicerad 17 mars 2018
Dominik Bokk - en av Lakers målskyttar.Foto: Lena Gunnarsson

Vinst med 6-4 i Ängelholm i onsdags och storförlust i Växjö under fredagskvällen. Det var Växjö Lakers J20:s facit inför den direkt avgörande åttondelsfinalen mot Rögle. Vinnaren av lördagens match mellan lagen skulle gå vidare till kvartsfinal. Det blev Växjö Lakers efter en seger med 5-3.

Lakers fick en fantastisk start med matchens första mål efter 42 sekunder genom Dominik Bokk. Drygt elva minuter in i den första perioden stod det 3-0 efter att även Gabriel Seger och August Nilsson gjort mål för sitt Växjö.

När Alexander Sunnefors gjorde 4-0 i numerärt underläge bytte Rögle målvakt. Bortalaget reducerade strax efter men hade ett tremålsunderläge inför den andra perioden.

I mittenperioden gjorde August Nilsson sitt andra mål i matchen för Växjö Lakers. Rögle vann dock perioden efter två mål.

Den sista perioden blev mållös och Växjö Lakers vann matchen med 5-3 och är därmed klart för kvartsfinal i J20 SM-slutspel.