Frukostträff med Nätverket Expansiva Växjö och Ung Företagsamhet
8 bilder
Foto:Emma Koivisto
Frukostträff med Nätverket Expansiva Växjö och Ung Företagsamhet

280 gäster på nätverksträffen

Under torsdagsförmiddagen arrangerades en frukostträff på Östergatans Restaurang av Nätverket Expansiva Växjö och Ung Företagsamhet. På plats fanns totalt 280 deltagare varav 100 UF-företagare som ställde ut med sina montrar. Inledningsvis minglades det bland montrarna och programmet fortsatte senare med frukost och föreläsningar av entreprenörer samt företagsledare.

Sara Almkvist, Regionchef Ung Företagsamhet Kronoberg:

– Idag har vi 100 UF-företagare som ställer ut och totalt 280 deltagare av nätverksträffen. Syftet med eventet är att skapa ett utbyte mellan ungdomar och företag. Vi låter dem nätverka och inspireras av varandra. På programmet har vi även föredragshållare som kommer föreläsa inom sälj och nya affärsmodeller.

Jag byter några ord med Aleksandar Goga, föreläsare och entreprenör:

– Jag har drivit företaget Servicefinder som jag precis sålde. Företaget jag har drivit har varit en form av tjänsteförmedling som gör det enkelt att hitta rätt företag. Idag letar jag efter nya utmaningar. Det känns otroligt kul att vara här idag och få inspirera andra företag att följa sina drömmar och mål.

I vimlet bland montrarna passar jag på att byta några ord med fyra tjejer som driver UF-företaget Optimus UF:

– Vi säljer förlängda laddarkablar i två olika längder då vi ville hitta en lösning på ett vardagsproblem. Vi är otroligt nöjda med vad vi har åstadkommit med vårt företag hittills. Det har verkligen gått över vår förväntan. Nästa steg blir vår utställning på Elite Stadshotell. Där är vi med i flera tävlingar och siktar på att förhoppningsvis vinna någon kategori säger Matilda Schander.

Charlott Sköldberg från näringslivskontoret och arrangör av eventet:

– Detta är ett evenemang som vi arrangerar med Nätverket Expansiva Växjö en gång per år. Vi vill ge UF-företagen chansen att ställa ut och samtidigt få kontakter med näringslivet. Vi har alltid olika teman och idag inriktar vi oss på den nya affärsmodellen. Syftet med träffen är givetvis att låta UF-företagen sälja sina produkter, knyta nya kontakter men också att ge alla besökare något från dagen som för Växjös näringsliv framåt.

Under frukostmötet fick tre UF-företag presentera deras affärsidéer och de fick alla en fantastisk respons från evenemangets deltagare.

Fanny Johansson, Equality UF:

– Vi har gått igenom toppar och dalar inom företaget under de här 5 månaderna. Vi har lärt oss otroligt mycket och är stolta över att vara med här idag så vi kan få visa upp vad vi har åstadkommit.

På plats fanns även Mirza Bico, tidigare medieansvarig för Blondinbella:

– När jag var 14 år gammal kontaktade jag Isabella Löwengrip och fick ett erbjudande om att hjälpa henne med hennes kanaler. Jag arbetade för henne under 7 år och efter det har jag fått stora förfrågningar kring event som exempelvis Musikhjälpen.

Han fortsätter:

– Nu ska jag satsa på att driva mitt Instagramkonto och det har faktiskt precis blivit klart att jag ska skriva en bok. Det är verkligen en dröm som går i uppfyllelse.

Anna Bredenlöw, Drive VXO:

– Det är alltid intressant med den här typen av nätverksträffar. Du knyter nya kontakter och hittar nya samarbetspartners. Riktigt kul att få lyssna på så framgångsrika föreläsare.

Karin Bååth, Centrumledare på Växjö Citysamverkan:

– Förmiddagen har varit fantastisk med en otrolig bredd - allt från superdrivna entreprenörer till småländska företag som verkligen har lyckats.

Hela träffen är fylld med inspiration, föreläsningar om framtidens företag och digitaliseringens utveckling. Det nästan lyser i deltagarnas ögon när de ska lämna morgonens föredrag och jag kan tänka mig att många var otroligt laddade för att fortsätta utveckla sina företag efter denna inspirationsfyllda förmiddagen.