75 allsvenska matcher – klar för Öster

Foto:Lena Gunnarsson

Öster har gjort klart med 27-årige mittfältaren Simon Helg. Han kommer närmast från Åtvidaberg där det blev fyra mål och tre assist förra säsongen. Sedan tidigare har Simon Helg bland annat spelat med GIF Sundsvall och Hammarby. På meritlistan finns både uppdrag i U21-landslaget och 75 allsvenska matcher.

Simon Helg har skrivit på ett avtal på 2+1 år.

– Han passar perfekt in. Vi är nöjda och glada att vi har fått en så pass kvalitativ spelare, säger sportchef Matias Concha till Smålandsposten.

– Jag fick direkt en bra magkänsla efter mitt möte med Christian, Concha och Fidde. Dom har visat ett tydligt intresse en längre tid och det är en klubb med ambitioner som stämmer helt överens med mina egna. Jag tror Öster har något väldigt bra på gång nu och det är en resa jag vill vara med på. Christian har också en stor del i mitt val, hans sätt att se på fotboll och på det sättet han vill spela med en offensiv, fartfylld och aggressiv fotboll känns inspirerande och jag tror att det kan utveckla mig och öster på ett väldigt bra sätt, säger Simon Helg till Östers hemsida.