Bara en Lakerspoäng i derbyt

Publicerad 12 november 2016

Växjö Lakers fick med sitt en poäng från helgens andra derby mot HV71. Det borde ha varit fler. 5 663 åskådare fick se en underhållande match i Vida Arena.

Hemmalaget öppnade mycket starkt. Geoff Platt gjorde enda målet i första perioden, men Växjö Lakers dominerade stort. I andra kom utdelningen. Liam Reddox satte 2–0 och Cory Murphy gjorde sitt första mål för säsongen via 3–0 i powerplay.

I slutet av andra perioden åkte Oliver Bohm på en tveksam utvisning. HV reducerade genom Dylan Reese.

Det blev starten på en ordentlig scenförändring. Gästerna reducerade ytterligare en gång genom Teemu Laine och efter 7.20 i tredje perioden kvitterade Pär Arlbrandt.

Med fyra minuter kvar av tredje perioden fick Växjö Lakers chans i powerplay, men man lyckades inte utnyttja läget. Nästa chans att avgöra kom i förlängning, men inte heller där kom något mål.

I stället gick matchen till straffar. Där hade båda lagen flera lägen att avgöra, men hjälte blev till slut HV-backen Niklas Hansson.

Växjö Lakers lämnar dubbelmötet med fyra av sex möjliga poäng. Det borde ha varit fler.