Dennis Rasmussen klar för Växjö Lakers

Foto:Lena Gunnarsson

Dennis Rasmussen återvänder till Växjö Lakers. Den 27-årige centern lämnar Anaheim för spel i SHL:s suveräna serieledare.

– Jag ser otroligt mycket fram emot att komma tillbaka till klubben och få ta på mig Växjö-tröjan igen! Jag känner mig stolt över att få spela inför Sveriges bästa fans igen och jag är redo att ge allt, säger Dennis Rasmussen på Växjö Lakers hemsida.

Rasmussen spelade i Lakers mellan åren 2011 och 2014. Han gjorde 85 poäng på 149 SHL-matcher innan han lämnade för spel i AHL-klubben Rockford IceHogs. Centern har gjort 139 matcher i NHL med Chicago Blackhawks och Anaheim Ducks.

Under måndagen blev det känt att Dennis Rasmussen placerats på waivers av Anaheim. Han bröt kontraktet med NHL-klubben och var fri att skriva på för vilken klubb han ville eftersom inget annat lag i NHL valde att plocka upp centern. Valet föll alltså på SHL och Växjö Lakers.

– När Dennis kommer tillbaka till oss kommer han tillbaka som en byggsten i ett lag som är betydligt mer etablerat i serien än det laget han lämnade 2014. Även Dennis är en mer rutinerad spelare med många NHL-matcher i bagaget. Vi hoppas att Dennis kommer bidra med sina styrkor som är hans stabila och solida spel samt hans förmåga att påverka de flesta aspekter på isen. Han är en stark tekare, en klassisk center som kan göra det defensiva jobbet men också med en offensiv edge, säger Henrik Evertsson på klubbens hemsida.

Rasmussen har kontrakt säsongen ut.