Han fick Welch att välja Växjö Lakers

Noah Welch.
Noah Welch.
Foto:Lena Gunnarsson

Guldhjälten Noah Welch är tillbaka i Växjö Lakers. Även Luleå var intresserade av hans tjänster, men valet föll på klubben han kände sedan tidigare. Ett snack med lagkapten Liam Reddox blir viktigt. – Jag pratade med lagkapten Liam Reddox som är en god vän till mig innan jag skrev på. Det var några lag som var intresserade av mig, men han hade en bra poäng, han sa: ”om du går till det andra laget som är intresserade så kommer du bli ‘the guy’ i försvaret. Om du kommer hit är du en bit av pusslet”, säger Noah Welch till hockeysverige.se.

– Och ärligt talat så är det det enda jag vill vara, en del av pusslet. Jag tror att vi har ett lag som kan göra något speciellt det här året och jag vill bara ha en roll i det. Jag behöver inte vara ”the guy”. Jag vill bara göra min roll och oavsett vad coachen säger så gör jag det bara. Det var en bra poäng av Liam och det är sant. Det är en av anledningarna till att jag kom tillbaka. Och det är en väldigt bra organisation. De har behandlat mig och familjen fantastiskt under de tre åren vi har här. Det var ett ganska enkelt val att komma tillbaka, fortsätter han till samma sajt.

I intervjun ger Noah Welch också en känga till klubben han representerade förra säsongen – Malmö Redhawks. Läs hela intervjun här.