Foto:Olof Elfverson, Smålandsposten

Investerar miljoner i Växjölagret

Den danska mediekoncernen Egmont investerar 40 miljoner kronor i e-handelsjätten Outnorth, som har sitt huvudkontor i Kalmar och sitt lager i Växjö.

– Med ännu ett väldigt starkt år bakom oss står vi i och med den här investeringen nu bättre rustade än någonsin för framtiden. Det här möjliggör satsningar på både sortiments- och servicenivå så att vi kan inspirera fler att uppleva skandinavisk outdoor, vare sig det handlar om kläder och prylar eller om själva upplevelsen, säger Lars Nykvist, vd på Outnorth, i ett pressmeddelande.

Outnorth är Skandinaviens ledande nätbutik inom outdoor och säljer kläder, skor och utrustning för aktiviteter och träning utomhus. Bolaget omsatte 292 miljoner kronor under 2015.

– Investeringen i Outnorth blir vår sjunde och vi tror att bolaget efter ett imponerande 2016 står starkt i konkurrensen, med en kompetent ledning och kunniga partners i ägarkretsen, säger Torsten Bjerre Rasmussen, vd på Egmont Publishing, i pressmeddelandet. Han kommer också ta en plats i Outnorths styrelse.