Cam Abbott är fortsatt huvudansvarig för J20-laget och Joel Rönnmark, assisterande förra året, tar över som huvudtränare för Växjö Lakers J18.
Foto:Urban Nilsson, Smålandsposten
Cam Abbott är fortsatt huvudansvarig för J20-laget och Joel Rönnmark, assisterande förra året, tar över som huvudtränare för Växjö Lakers J18.

J20-laget ska följa upp succésäsongen

Växjö Lakers J20-lag tog sig ända till SM-final i våras, men guldet gick till Modo efter en dramatisk final. Nu har ett gäng överåriga spelare lämnat och talanger som Ludwig Wistén och Jonas Røndbjerg inleder säsongen med a-kontrakt. Bakom finns dock flera mycket spännande talanger.

– Jag tycker att vi har väldigt skickliga spelare. Det kommer att handla om att få ihop dem som grupp. Det är det främsta jag tar med mig från förra säsongen. Fokusera på laget. Då kommer den individuella succén, säger Cam Abbott.

Bland nyförvärven finns meriterade backen August Nilsson som också var med i U18-landslaget i början av säsongen. Han har också varit med a-laget i CHL under försäsongen. I truppen finns också ytterligare två danska talanger i Jonas Brøndberg och Max Vilstrup Olesen. Cam Abbott tror också på fortsatt fin utveckling för en dansk som var med redan förra året.

– David Madsen kommer definitivt att vara en spelare att hålla ögonen på. Han har kommit långt under sina 18 månader här och fortsätter att utvecklas.

Mest spännande nyförvärvet bland forwards är tyske supertalangen Dominik Bokk. Han spelade U19-hockey med Kölner EC förra säsongen och gjorde otroliga 71 poäng på 41 matcher.

– Han har väldigt mycket kvaliteter som kommer att ta honom långt som hockeyspelare. Men det är väldigt mycket som de ska bli bättre på för att kunna leva på hockeyn, säger Cam Abbott.

Tre spelare i truppen har Växjö Lakers som moderklubb. Det är backarna Jonathan Augustin och Simon Svensson samt forwarden Simon Eriksson. Bland forwards finns också Otto Henell med Lenhovda som moderklubb.

Under onsdagskvällen vann laget sin säsongspremiär i Superelit med 5-3 mot Örebro.