Kiiskinen hjälte när Växjö Lakers vann

Publicerad 25 oktober 2016

Växjö Lakers har haft svårt att samla poäng, trots stundtals bra spel i SHL-hockeyn. I tisdagens match mot Djurgården kom poängen, men spelet såg inget vidare ut. Växjö Lakers vann matchen i Vida Arena med 5–3 efter ett sent avgörande mål av Tuomas Kiiskinen.

Växjö Lakers öppnade bra och efter 9.56 gjorde Olli Palola matchens första mål på straff. Bara drygt två minuter senare utökade Geoff Platt till 2–0. Innan första perioden var över hade Daniel Brodin reducerat till 2-1.

I andra perioden dominerade Djurgården, men Växjö Lakers ställde om och Arvid Lundberg utökade till 3–1. Gästerna reducerade genom Emil Johansson, ursprungligen från Åseda. I början av tredje perioden kom också 3–3 efter mål av Linus Johansson, ursprungligen från Ljungby.

Matchen såg ut att gå mot förlängning, men Tuomas Kiiskinen ville annat. Efter 56.35 satte han 4–3 och Växjö Lakers gjorde sedan även 5–3 efter mål av Joakim Hillding i tom kasse.

Tre otroligt viktiga poäng för Växjö Lakers. Och det var det viktigaste av allt. På torsdag väntar Malmö på bortais.