Lokal byggs om - för busschaufförerna

En invånare i Växjö tycker att fontänen i Växjösjön är för klen. Han vill ha en ny fontän med en stråle på cirka 50 meter.
En invånare i Växjö tycker att fontänen i Växjösjön är för klen. Han vill ha en ny fontän med en stråle på cirka 50 meter.
Foto:Lennart Ernstsson

När byggnationen av Växjös nya stations- och kommunhus inleddes flyttade busstrafiken till Kronobergsgatan. Busschaufförerna fick då en bod med en toalett utan tvättmöjligheter, avsaknad av drickbart vatten och ett minimalt personalutrymme med få sittplatser.

Boden har togs i månadsskiftet april-maj bort och sedan dess har en lösning varit på gång. Nu rapporterar Smålandsposten att busschaufförerna får ett riktigt personalrum. Det är en lokal i IOGT-NTO:s hus på Vattentorget i centrala Växjö som byggs om.

– Vi förvaltar fastigheten på Vattentorget och vi blev kontaktade av Länstrafiken för cirka två veckor sedan om vi hade någon lämplig lokal de kunde hyra. Styrelsen hade en idé på en lösning och vi lämnade in ett anbud som Region Kronoberg accepterade, säger Elisabeth Ferner, ordförande i IOGT-NTO:s byggnadsförening i Växjö, till Smålandsposten.

Under torsdagen inleds renoveringen för att ställa i ordning med toalett och kök.