Målfest när Växjö Lakers vann i CHL

Publicerad 18 augusti 2016
Calle Rosén satte två puckar mot Mlada Boleslav. Det gjorde även Josh Hennessy. Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Växjö Lakers öppnade CHL-gruppspelet med en riktig målfest hemma mot tjeckiska Mlada Boleslav. Matchen slutade 7-3 och de få som tagit sig till Vida Arena fick offensiv valuta för entrépengen.

Två trotjänare öppnade matchen på allra bästa sätt. Robert Rosén satte 1–0 och Erik Josefsson ökade till 2–0. Tjeckerna tog en tidig time out och var snart ikapp till 2–2. Calle Rosén gav Växjö Lakers ledningen igen, men innan första perioden var slut hade Mlada Boleslav kvitterat ännu en gång.

I slutet av andra perioden kom två mål för Växjö Lakers som avgjorde matchen. Geoff Platt gjorde sitt första i Växjötröjan och strax efteråt satte Joakim Hillding 5–3 i powerplay efter en vacker assist från Pontus Netterberg.

I tredje perioden utökade Växjö Lakers med ytterligare två mål. Vi fick också se dubbla tvåmålsskyttar efter mål av Geoff Platt och Calle Rosén.

På söndag möts lagen igen. Då i Tjecken.