Ny bortaförlust för Växjö Vipers

Linköping • Publicerad 20 mars 2018
Karljohan Ahlroth gjorde mål, men Växjö Vipers föll.
Karljohan Ahlroth gjorde mål, men Växjö Vipers föll.Foto: Lena Gunnarsson

Hemmalagen fortsätter att vinna i SSL-kvartsfinalen mellan Linköping och Växjö Vipers. Tisdagens match i Östergötland slutade 5–4 efter en svag start av Växjö Vipers.

Linköping skaffade ganska snabbt en 3–0-ledning innan Växjö Vipers vaknade. André Andersson reducerade, innan Linköping åter skaffade sig en tremålsledning. Innan andra perioden var slut kunde dock Ted Nivestam reducera till 4–2.

I tredje perioden inledde Växjö Vipers lysande. Eddie Granberg satte 4–3 och strax efter gjorde Karljohan Ahlroth också 4–4. Linköping skulle dock få sista ordet. Med 1.08 kvar gjorde Eric Björk 5–4 och det målet innebär att Linköping leder med 2–1 efter tre spelade matcher.

På fredag spelas match fyra i Fortnox Arena.