Öster tappade segern - med en man mer

Publicerad 17 juni 2017
David Johanesson gjorde en mycket snyggt mål - men det räckte bara till en poäng. Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Trots en man mer i nästan en timme fick Öster bara med sig en poäng från bortamatchen mot Åtvidaberg. Öster inledde piggt och skapade flera farliga chanser. I den 31:a matchminuten blev en Åtvidabergsspelare utvisad efter en våldsam tackling på Sebastian Crona, som för dagen fick förtroende från start istället för Isaac Shaze.

Med en man mer kunde Öster i slutet av halvleken göra 1-0. Lars Fuhre slog en passning i djupet till David Johannesson, som drog till på ett och lyfte bollen över målvakten in i mål.

Men trots en man mindre låg Åtvidaberg på för att kvittera i den andra halvleken. Hemmalaget oroade Österförsvaret med flera chanser och målet kom med en kvart kvar av matchen. Domaren blåste en mycket tveksam straff till Åtvidaberg, som Simon Helg förvaltade till 1-1. Efter mål låg hemmalaget på men resultatet stod sig matchen ut.