Sex mål i powerplay när Lakers föll

Gävle • Publicerad 20 mars 2018
Arkivfoto
ArkivfotoFoto: Lena Gunnarsson

Brynäs har kvitterat i kvartsfinalsserien mot Växjö Lakers. Tisdagens match i Gävle slutade med hemmavinst med 4–3 efter sex mål i powerplay.

Växjö Lakers gjorde matchens första mål i första perioden genom Tuomas Kiiskinen. I slutet av perioden fick Brynäs chansen i numerärt överläge efter att Robert Rosén åkt ut. Linus Ölund utnyttjade chansen.

I andra perioden åkte Daniel Rahimi på en 2+2-utvisning på grund av hög klubba. Det utnyttjade Brynäs till fullo. Kevin Clark, tillbaka efter skada, satte 2–1 och dryga minuten senare gjorde Aaron Palushaj 3–1. Janne Pesonen reducerade i ännu ett numerärt överläge, men innan andra var över hade Simon Bertilsson gett hemmalaget 4–2 efter sjätte raka målet i powerplay.

I tredje perioden tryckte Växjö Lakers på, men samtidigt hade man svårt att skapa vassa chanser. Andrew Calof kunde dock reducera med åtta minuter kvar och avslutningen blev dramatisk. Sam Hallam tog timeout med tre minuter kvar och en halvminut senare lämnade Viktor Fasth sin kasse. Brynäs lyckades dock hålla undan och matchserien är kvitterad.

På torsdag möts lagen igen. Då i Vida Arena.