Stark vändning av Växjö Lakers

Växjö • Publicerad 14 november 2017
Linus Fröberg gjorde två mål mot Karlskrona.
Linus Fröberg gjorde två mål mot Karlskrona.Foto: Lena Gunnarsson

Växjö Lakers svarade för en otrolig vändning i tisdagens SHL-match borta mot Karlskrona. Laget låg under med 1–4 efter halva matchen. Viktor Fasth lämnade isen. Viktor Andrén kom in. Då började vändningen.

Linus Fröberg satte 2–4 och innan andra perioden var över hade Joel Persson reducerat ytterligare med ett mål i powerplay. Fem minuter in på tredje perioden kvitterade Linus Fröberg med sitt andra mål för kvällen och vändningen var ett faktum efter Andrew Calofs 5–4-mål med 13.42 på klockan i tredje perioden. Linus Fröberg stod för passningen tillsammans med Liam Reddox som noterade fyra assist i matchen.

Karlskrona jagade kvittering i slutminuterna och fick chansen i powerplay när Noah Welch åkte ut. Viktor Andrén höll dock nollan och Växjö Lakers behåller positionen som serieledare i SHL-tabellen. I slutsekunderna kom också 6–4 genom Brendan Shinnimin.

Växjö Lakers första mål gjordes av Pontus Netterberg.