Starkt Växjö Lakers vann toppmötet

Publicerad 12 januari 2017
Olli Palola öppnade målskyttet när Växjö Lakers vann mot Frölunda. Foto: Filip Sjöfors, Smålandsposten

Det var en toppmatch på pappret. Det blev en riktig toppmatch på isen.

Växjö Lakers vann torsdagens match mot Frölunda med 4-1 och tog därmed första segern mot de regerande mästarna denna säsong.

Båda lagen hade staplat segrarna inför mötet i Vida Arena. Frölunda öppnade bäst, men det var Växjö Lakers som gjorde matchens två första mål.

Olli Palola satte 1–0 och Nick Bailen utökade med sitt andra mål i klubben och Växjö Lakers andra i matchen. I slutet av första perioden reducerade John Nyberg.

I andra kunde Erik Josefsson utöka Växjö Lakers ledning med sitt 3-1 efter att han styrde in Arvid Lundbergs skott. Assist på målet fick även SHL-debutanten Nils Carnbäck som spelade sin första match mot pappa Patriks förra klubb.

Växjö Lakers satte spiken i kistan när Tuomas Kiiskinen gjorde 4–1 efter elva spelade minuter av tredje perioden.

Tack vare vinsten är nu Växjö Lakers nio poäng bakom serieledande Frölunda. Samtidigt har man en match mindre spelad. Avståndet till trean Brynäs är fem poäng. På lördag väntar hemmamatch mot Leksand. Då kan Växjö Lakers fixa åttonde raka SHL-vinsten.