TAIF förlorade toppmatchen

Publicerad 11 januari 2017

Tingsryds AIF fick lämna onsdagens toppmatch mot Mora utan att göra mål. Serietvåan Mora vann med 2–0 på hemmais och nu har toppduon Karlskoga och Mora gjort ett rejält ryck i hockeyallsvenskans topp.

TAIF hade problem med sjukdomar inför matchen och såg uddlöst ut. Backarna Nicolai Bryhnisveen och Kevin Ekman-Larsson saknades tillsammans med skyttekungen Johan Eriksson.

Mora tog ledningen i första perioden efter mål av Alex Aleardi. I andra perioden gjorde Alexander Hilmersson 2–0. TAIF jagade kvittering i tredje perioden och fick ett par lägen i numerärt underläge, men kunde inte spräcka nollan.

Nu är avståndet mellan TAIF och Mora hela elva poäng. Samtidigt behåller TAIF sin fina tredjeplats i tabellen. Ett annat glädjeämne var Hannes Johanssons comeback efter sin körtelfeber.

På lördag väntar hemmamatch mot Västerås i Nelson Garden Arena.