Tingsryd vann turneringen i Mora

Publicerad 27 augusti 2016

Efter segern mot Stjernen igår kväll ställdes Tingsryd mot ytterligare ett norskt lag i kvällens final i Mora Armatur Trophy.

Storhamar, som vunnit norska mästerskapen sex gånger, tog ledningen i första perioden, och 0-1 stod sig efter tjugo minuter.

Storhamar drog inte heller på sig lika många utvisningar mot TAIF som landsmännen från Stjernen gjorde igår. Men utvisningarna de ändå drog på sig skulle visa sig förödande.

Det var visserligen inte i powerplay, utan på straff, som Johan Eriksson kvitterade bara halvminuten in i andra perioden. Men sedan plockade TAIF fram sitt powerplayvapen och avgjorde matchen.

Först gjorde Geoff Walker 2-1 halvvägs in i andra, och i tredje perioden utökade Adam Schmidt till 3-1, båda målen i numerärt överläge alltså. Resultatet stod sig sedan matchen ut.

Tingsryd vinner därmed försäsongsturneringen Mora Armatur Trophy. Mest anmärkningsvärt är att de gör det utan ett enda mål i spel fem mot fem, då samtliga fyra mål igår också kom i powrplay.