Tredje raka för Växjö Lakers

Växjö Lakers vände och vann den tredje SM-finalmatchen mot Skellefteå.
Växjö • Publicerad 21 april 2018

Skellefteå bjöd på motstånd när de besökte Växjö Lakers under lördagseftermiddagen. Första perioden i den tredje finalmatchen slutade 0-0 och 4-4 i skott.

Sex minuter in i den andra perioden gjorde Andrew Calof ett mål som videogranskades i flera minuter. Domarna dömde slutligen bort det då Calof ansågs ha för hög klubba när han slog in pucken.

I matchminut 33 gjorde Oscar Möller Skellefteås första mål, men glädjen var kortvarig. Fem minuter senare kvitterade Oliver Bohm och innan perioden var över tog Växjö ledningen genom Elias Pettersson efter en passning av Robert Rosén.

Under den tredje perioden fanns en viss irritation på isen och det blev gruff efter flera situationer.

I 48:e minuten gjorde Andrew Calof 3-1 efter en passning av Brendan Shinnimin och när Skellefteå tog ut målvakten satte Elias Pettersson 4-1 i tom kasse. När slutsignalen ljöd stod det klart att Växjö vunnit tre av tre matcher i SM-finalen mot Skellefteå. Om Växjö vinner på bortaplan imorgon, söndag, tar de hem SM-guldet.