Växjö klart för semifinal i CHL

Vinst med två mål krävdes för att Växjö Lakers skulle ta sig till semifinal i Champions Hockey League. Matchen mot SC Bern slutade 4-2 och Växjö är vidare i CHL.
Publicerad 12 december 2017

Efter drygt två minuters spel i Vida Arena slog Andrew Calof in en målvaktsretur efter skott av Oliver Bohm, men innan perioden var över kvitterade SC Bern i powerplay.

Även i andra perioden gjordes mål efter skott av Oliver Bohm. Denna gång var det av Liam Reddox.

I tredje perioden gjorde Elias Pettersson 3-1 och Robert Rosén 4-1, vilket innebar att semifinalplatsen var säkrad så länge Växjö inte släppte in mer än ett mål till.

Med sex minuter kvar av ordinarie tid reducerade SC Bern, men det räckte inte för varken seger eller semifinalplatsen. Växjö går vinnande ur matchen som slutade 4-2 och nu väntar semifinal i Champions Hockey League.