Växjö Lakers J20 vill ta sig till Nyköping

Dominik Bokk och Elias Pettersson spelar tillsammans.
Dominik Bokk och Elias Pettersson spelar tillsammans.
Foto:Lena Gunnarsson

För andra våren i rad spelar Växjö Lakers J20-lag SM-slutspel. I åttondelen väntar bäst av tre mot Rögle.

Trots en turbulent säsong med ett tränarbyte halvvägs slutade Växjö Lakers tvåa i topp 10-serien efter jul. Cam Abbott blev SHL-tränare i Rögle och Janne Karlsson, sportchef för juniorverksamheten, fick kliva ned i båset.

– Jag tycker ändå att vi har en stark organisation och vi hade inget större val att göra. Vi kunde inte tvinga Cam att vara kvar, säger Janne Karlsson.

Ett val fick dock klubben göra när det gäller motståndare i åttondelen. Valet föll på Rögle före Karlskrona.

– Det var svårt att välja, säger Janne Karlsson som ändå tog Rögle av både logistiska och sportsliga skäl.

– Vill vi komma till Nyköping spelar det ingen roll vilka vi möter. VI måste slå dem. Det är play off och det ska bli kul. Vi har full respekt för de flesta lagen. Det har varit oerhört jämnt i serien.

Bäst av tre avgör vilka som går vidare. Växjö Lakers inleder borta på onsdag och spelar sedan hemma fredag och eventuellt lördag. Sedan väntar samma upplägg i kvartsfinal. Vinnarna där får sedan spela om titeln under en helg i Nyköping. Växjö Lakers skrällde sig dit för ett år sedan.

– Allt är färskvara. I fjol var allt nytt och då var det kul att bara vara där. Men har man varit där någon gång ökar kravbilden att vi ska dit, inte bara från omgivningen utan även från oss.

Alexander Sunnefors är den som producerat mest i serien efter jul.

– Men jag tycker att vi har ett hyfsat brett lag.

Hur har Dominik Bokks debutsäsong varit?

– Han har varit bra, sen har man märkt att det är en stor förändring att flytta till ett nytt lag, ett nytt land, en ny kultur och att träna på det sättet vi gör. Det är klart att man ser att han har sina dippar, men sen är det ingen som kan ifrågasätta hans talang.

Vad betyder det för juniorverksamheten att ha Elias Pettersson i klubben?

– Det är viktigt att se och ha idoler. Elias är one of a kind. Det ser ut att gå så lätt. Och hockey är inte lätt. Det är en fantastisk chans för alla våra killar att titta på honom och se hur lätt hockey kan vara.