Växjö Lakers krossade Malmö

Publicerad 13 januari 2018
Arkivbild. Pesonen bakom tre av Lakers mål.

Växjö Lakers besegrade Malmö Redhawks med hela 4-0 inför 8 823 i Malmö Arena. Bland dessa fanns de nästan 700 Växjösupportrar som åkte med Lakers Lakejers abonnerade tåg från Växjö till Malmö.

Växjö Lakers tog ledningen med några minuter kvar av den första perioden. Finländarna Janne Pesonen och Tuomas Kiiskinen assisterade centern Elias Pettersson till 1-0. Lakers var det klart bättre laget och större utdelning skulle komma i den andra perioden.

I mittenperioden gjorde Växjö tre mål. Janne Pesonen, som noterades för totalt tre poäng under kvällen, gjorde 2-0 i början av perioden. Sedan utökade ledningen två gånger om genom Linus Fröberg och Noah Welch. Welch mål kom fyra sekunder efter att Malmö Redhawks tagit en timeout.

Den sista perioden blev mållös och suveräna serieledaren Växjö Lakers kan fira tre nya poäng. Skottstatistiken i matchen slutade 24-10 till Växjö.