Växjö Lakers straffade Luleå

Växjö • Publicerad 18 januari 2018
Andrew Calof gjorde sitt 21:a mål denna säsong.
Andrew Calof gjorde sitt 21:a mål denna säsong.Foto: Smålandsposten

Det är snart två år sedan Växjö Lakers tog tre poäng mot Luleå i en SHL-match. Den 8 mars 2016 vann Lakers med 4–3 i Vida Arena. Nu har det gått sju matcher sedan den vinsten. Torsdagens match slutade 2–1 efter straffar.

Målen dröjde till tredje perioden. Skyttekungen Andrew Calof gjorde 1–0 till hemmalaget med sitt 21:a mål denna säsong. Bara ett par minuter senare kunde dock Luleå kvittera genom Johan Harju.

Resultatet stod sig matchen ut. Även förlängningen blev mållös och matchen fick avgöras på straffar. Där avgjorde Janne Pesonen.

Växjö Lakers toppar SHL-tabellen i överlägsen stil. Tvåan Djurgården är hela elva poäng bakom.