Växjö Lakers till CHL-final – på hemmaplan

Växjö • Publicerad 16 januari 2018
Växjö Lakers är klara för CHL-final. Arkivfoto.
Växjö Lakers är klara för CHL-final. Arkivfoto.Foto: Lena Gunnarsson

Växjö Lakers är klara för final i Champions Hockey League. Tjeckiska Liberec krossades med 6–1 i semifinalreturen hemma i Vida Arena efter en mycket stark matchöppning.

Elias Pettersson satte 1–0 i powerplay. Janne Pesonen och Linus Fröberg ökade på till 3–0 efter första perioden. I andra utökade Tuomas Kiiskinen till 4–0 innan gästerna spräckte OS-målvakten Viktor Fasth nolla.

Trots Liberec reducering blev det aldrig speciellt spännande i sista perioden. I stället satte Pontus Netterberg 5–1 till Växjö Lakers. I slutminuterna kom också 6–1 genom Elias Petterssons andra mål i matchen.

Växjö Lakers finalmotståndare blir finska JYP. De vann efter straffar mot Trinec. Nu väntar CHL-final mellan Sverige och Finland och den kommer att spelas i Vida Arena den 6 februari.