Växjö Lakers upp i serieledning

Publicerad 21 januari 2017

Växjö Lakers tog under lördagskvällen lagets tionde raka seger i SHL. Efter seger mot Karlskrona med 4-0 inför ett fullsatt Vida Arena är Lakers nu också nya serieledare, med en match mer spelad än Frölunda.

Första perioden blev mållös efter en ganska jämn drabbning där Lakers, precis som i fredagens match, tog tag i taktpinnen men hade svårt att skapa många farliga målchanser.

Målen kom istället i den andra perioden och det var bara hemmapubliken som fick anledning att jubla. Efter 1.42 i perioden gjorde Robert Rosén matchens första mål, assisterad av Olli Palola och Nils Carnbäck. 59 sekunder senare var det dags igen, den här gången genom Nick Bailen från backplats.

Senare i perioden skulle Lakers ledning utökas ytterligare till 3-0, signerat Calle Rosén från blå. Ställningen stod sig perioden ut. I tredje och sista perioden skulle Ville Leino skriva in sig i målprotokollet efter att ha styrt in Nick Bailens skott i mål knappt sju minuter in i perioden. Växjö Lakers öste på men 4-0 stod sig, vilket också innebär att Viktor Andrén i Lakersmålet höll nollan.