Växjö Lakers vann inför storpublik

Växjö • Publicerad 18 mars 2018

Växjö Lakers vann den första kvartsfinalen mot Brynäs inför 5 485 personer på Vida Arena. Överlägsna seriesegrarna vann med 4-1 efter mål av Eric Martinsson, Robert Rosén, Oliver Bohm och Tuomas Kiiskinen. Lakers vann skottstatistiken i matchen med hela 38-14.

Det var Växjö Lakers som ägde den första perioden och skapade tryck mot Brynäs. Efter drygt elva minuter kom också matchens första mål. Eric Martinsson gjorde 1-0 från blålinjen.

I den andra perioden gjorde Robert Rosén 2-0 i numerärt överläge. Men tvåmålsledningen höll i mindre än två minuter innan gästerna gjorde reduceringsmålet.

Brynäs inledde också den sista perioden piggt men det var hemmalaget som skulle göra periodens två mål. Med 13 minuter kvar att spela missade Janne Pesonen en straff men 16 sekunder senare fick Växjöpubliken jubla efter att Oliver Bohm utökat ledningen från blålinjen.

Brynäs tog ut målvakten för att försöka få till ett nytt reduceringsmål men i tom bur, med 40 sekunder kvar att spela, satte Tuomas Kiiskinen in matchavgörande 4-1. På tisdag väntar den andra matchen mellan lagen, då i Gävle.

Brynäs tog sig till kvartsfinalen genom play in, där Gävlelaget slog ut Luleå med 2-1 i matcher.

MISSA INGET I VÄXJÖ! FLER NYHETER FINNS HÄR.