Växjö Vipers vann galen match

Växjö • Publicerad 18 mars 2018
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Urban Nilsson

I slutspel kan allting hända. Efter torsdagens förlust i Linköping kom Växjö Vipers ut som ett nytt lag i söndagens andra kvartsfinal mellan Vipers och Linköping. Det blev en galen match med totalt 19 mål. Flest gjorde Växjö Vipers, som vann med 13-6.

Vipers fick en drömstart på matchen och efter tio spelade minuter ledde laget med 3-0 i Fortnox Arena.

I den andra perioden gjordes totalt elva mål av de två lagen. Vipers stod för sex av dessa och hade i början av perioden en femmålsledning.

Målkalaset fortsatte också i den tredje perioden med fem nya mål i matchen. Fyra av dessa kom från Växjö Vipers, som till slut vann med 13-6.

Manuel Engel, Ludwig Persson, Oliver Johansson och Karljohan Ahlroth blev tvåmålsskyttar. Resterande Vipersmål gjordes av Niklas Ramirez, Jesper Sankell, Ted Nivestam, André Andersson och Andreas Bremer.