Storseger för Vipers mot topplaget

Växjö • Publicerad 25 februari 2018
André Andersson blev tvåmålsskytt.
André Andersson blev tvåmålsskytt.Foto: Pontus Steneros

Förra våren spelade Växjö Vipers SM-final mot Falun. Då blev det förlust men i söndagens SSL-match mellan lagen vann Växjö Vipers med 8-4 efter en svängig match och en målrik sistaperiod av Vipers.

Det var gästande Falun, tvåa i tabellen, som tog ledningen efter 02.23 i Fortnox Arena. Men därefter följde tre Växjömål genom Markus Jonsson, Johan Roos och André Andersson. Innan första periodpausen reducerade dock Falun.

I andra var det bortalaget som gjorde periodens två mål och tog ledningen med 4-3. Vipers var dock starkast när det skulle avgöras i den tredje perioden. På ungefär fyra minuter i början av perioden gjorde Vipers tre snabba mål. De gjordes av Jesper Sankell, André Andersson och Christopher Holmér.

Under de sista minuterna gjorde Oliver Johansson och Jesper Sankell ett varsitt mål och Vipers kunde vinna med 8-4. Under den tredje perioden gjorde Vipers fem raka mål.