Foto:Privat

Viperssupporter ansluter från Europa

Sex bussar med Vipersfans åker mot Stockholm för att se laget på plats i lördagens SM-final i Globen. Patrik Lundberg, ursprungligen från Moheda, gör en ännu längre resa. Han tar flyget från hemmet i München i södra Tyskland.

– Som innebandygalning och stort Vipersfan var det en självklarhet när nu Vipers äntligen spelar i Globen, alla år på läktaren i en ödslig Teleborgshallen och nu kommer belöningen. Jag har ju åkt 50 mil för att se Vipers spela en träningsmatch i Schweiz så tio minuter efter att finalplatsen var klar hade jag bokat flyg tur och retur till Arlanda, via Riga, eftersom i princip allt var fullbokat eller extremt dyrt, säger Patrik Lundberg som inte vill missa den historiska matchen.

– Tanken på att Vipers kanske vinner SM-guld och inte vara på plats går inte att föreställa sig och helt underbart att bara följa hjärtat och vara med på plats.

I finalen väntar serievinnaren Falun. Växjö Vipers slår ur underläge. Patrik Lundberg tror att hans favoritlag har chansen.

– Det går inte att vara opartisk en sådan här match. Vipers är vinnare oavsett, men det blir SM-guld. Fortsätter Johan Roos och Eero Kosonen såhär så vinner de guldet på egen hand, säger han.