Fasth släppte in fyra mål - ute ur OS

Publicerad 21 februari 2018

Tre Kronor förlorade OS-kvartsfinalen mot Tyskland efter ett tyskt mål i början av förlängningen. Växjö Lakers Viktor Fasth stod hela matchen och släppte in fyra mål.

Inför den sista perioden ledde Tyskland med 2-0. Anton Lander reducerade i början av den tredje perioden men det såg mörkt ut när Tyskland utökade ledningen på nytt till 3-1 med drygt tio minuter kvar att spela. Tre Kronor höjde sig dock och kunde göra både ett reduceringsmål och kvitteringsmål, som innebar att matchen gick till förlängning.

Väl där behövde Tyskland bara 1.30 innan Patrick Reimer kunde skjuta sin nation till semifinal i OS. Det innebär också att båda Växjö Lakers-spelarna Noah Welch och Viktor Fasth är ute ur turneringen innan medaljmatcherna ens har börjat.