Publicerad 26 december 2017 • Uppdaterad 27 december 2017
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Lena Gunnarsson

Växjö Lakers vann annandagens SHL-match hemma mot Skellefteå med 3-2.

Hemmalaget fick en mycket bra start och tog ledningen genom Martin Lundberg efter 14.19 i powerplay, assisterad av tyske talangen Dominik Bokk.

I den andra perioden tryckte Skellefteå på medan Lakers försvarade sig och fokuserade på kontringar. När Eric Martinsson missade ett uppspel tog bortalaget vara på läget och Joakim Lindström kunde göra 1-1. Inför 5242 personer i Vida Arena gjorde Skellefteå AIK också sitt andra mål i matchen i den andra perioden.

Inför den sista perioden var ställningen 1-2 men med drygt åtta minuter kvar att spela gjorde Linus Fröberg ett viktigt kvitteringsmål. Efter målet till 2-2 låg båda lagen på för ett segermål.

Det kom också med drygt två minuter kvar att spela och gjordes av samme Fröberg, som blev matchhjälte med två mål. Forwarden styrde in Noah Welch tunga avslut.