Änglaljus firar 25 år med konsert i Växjö

Arkivbild.
Arkivbild.
Foto:Ola Axman / IBL Bildbyrå

Konserthusturnén "Änglaljus" firar 25 år med stort jubileum. Det blir kända artister och kända låtar när jubilaren besöker Växjö för första gången.

John Kluge har grundat och medverkat i "Änglaljus" sedan starten 1993. När julkonsertturnén nu firar 25 år tar han med sig Py Bäckman, Sonja Aldén och pianisten Carina E Nilsson till 18 orter runt om i Sverige. Den 6 december uppträder de tillsammans på Växjö Teater.

– Det är första gången som vi besöker Växjö. Jag är från Kalmar så det är extra roligt att komma tillbaka till Småland. Jag vill ge traditionen till Växjöborna för det är dags att presentera oss i Växjö, säger John Kluge.

Vad kan publiken förvänta sig?

– Det är en julotta på vaken tid som skänker värme. Man ska känna att man får pulsa i snön fram till konsertplatsen, se marschaller och mötas av doften av pepparkakor och få smaken som hör julen till. Känna värmen och julkänslan innan man sätter sig på sin plats och ljuset går ner. Det blir många svenska, klassiska julsånger.

Under turnén deltar även lokala körer. I Växjö blir det Blandad konfekt som kommer att medverka under julkonserten.

– Vi vill lyfta det lokala körlivet, stötta den lokala engagemangsdelen och ge dem ett sammanhang där de kan rekrytera in fler.

Sedan starten 1993 har ett antal välkända artister medverkat i "Änglaljus". På listan finns bland andra Tommy Körberg, Cyndee Peters, Gladys Del Pilar och Linda Lampenius.

– Tiden har gått så fort, 25 hela år. Det är fantastiskt att ett koncept överlever i så många år. Jag vill också ge tillbaka något i de områden där jag är verksam i.

I år startade Kluge en insamlingsstiftelse där personer mellan 7 och 25 år kan söka stipendium till masterclass inom konst, litteratur och musik.