Annons
Nöje

Julstämningen på topp på Huseby

Huseby • Publicerad 13 november 2018
Det bästa med mässan är den fina julstämningen och alla glada besökare, tyckte Louise Magnusson och Ida Tollstern som i handelsboden bland annat lockade med välsmakande äppelmust.
Det bästa med mässan är den fina julstämningen och alla glada besökare, tyckte Louise Magnusson och Ida Tollstern som i handelsboden bland annat lockade med välsmakande äppelmust.Foto: David Färdigh

Nu har nedräkningen till jul börjat på allvar. På Huseby pågår just nu den stora Julmässan som förväntas locka cirka 40 000 besökare.

Det bästa med mässan är den fina julstämningen och alla glada besökare, tyckte Louise Magnusson och Ida Tollstern som i handelsboden bland annat lockade med välsmakande äppelmust.
Det bästa med mässan är den fina julstämningen och alla glada besökare, tyckte Louise Magnusson och Ida Tollstern som i handelsboden bland annat lockade med välsmakande äppelmust.Foto: David Färdigh
Dryck som håller värmen! Husebys egen klassiska röda glögg sötad med lindhonung är en storsäljare, berättade Michael Wiberg.
Dryck som håller värmen! Husebys egen klassiska röda glögg sötad med lindhonung är en storsäljare, berättade Michael Wiberg.Foto: David Färdigh
Efter många års frånvaro gjorde gotländskan Ingemo E Wickström comeback på Julmässan i Huseby med sina handkramade snöbollsljus. Hennes grötljus är också en uppskattad specialitet.
Efter många års frånvaro gjorde gotländskan Ingemo E Wickström comeback på Julmässan i Huseby med sina handkramade snöbollsljus. Hennes grötljus är också en uppskattad specialitet.Foto: David Färdigh
Sålde älgskinn! Det känns perfekt att ställa ut i den gamla masugnen som var hjärtat på Huseby, tyckte designern och tillverkaren Ann-Charlotte Bergström från Yrsa skinn i Dalarna.
Sålde älgskinn! Det känns perfekt att ställa ut i den gamla masugnen som var hjärtat på Huseby, tyckte designern och tillverkaren Ann-Charlotte Bergström från Yrsa skinn i Dalarna.Foto: David Färdigh
Läcker tradition! Sedan över 20 år tillbaka bakar Virestads Folkslag polkagrisar på Julmässan i Huseby. Här visar rutinerade Bertil Karlsson hur det går till att göra en äkta polkagris.
Läcker tradition! Sedan över 20 år tillbaka bakar Virestads Folkslag polkagrisar på Julmässan i Huseby. Här visar rutinerade Bertil Karlsson hur det går till att göra en äkta polkagris.Foto: David Färdigh
Frestade besökarna med schweizermandel! En av julens härligaste godsaker, tycker Nina Rudebrand.
Frestade besökarna med schweizermandel! En av julens härligaste godsaker, tycker Nina Rudebrand.Foto: David Färdigh
David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons