Icon Växjö kan bli Årets Bygge

Foto:App Properties

Växjös nya landmärke, Icon Växjö, kan utses till Årets Bygge 2019. Den 67 meter höga byggnaden i Arenastaden är ett av 20 projekt som gör upp om titeln.

– Det är stort för Växjö och det tror jag har gett en yrkesmässig stolthet för alla inblandade i projektet. Liknande koncept finns på andra platser i världen och det har visat sig att även växjöborna gillar upplägget. Vi är självklart otroligt stolta och glada över att vara nominerade till Årets bygge 2019. Det är många som har varit en del i skapandet av ICON och jag hoppas att det är många som delar vår glädje över nomineringen. En sån här grej får man vara med om en gång i livet, säger vd Henrik Swahn.

”Icon Växjö, som stod klar i höstas, är en byggnad som sätter Smålandsstaden på kartan och är en ny ikon i dubbel bemärkelse. Den har inte bara ett spektakulärt yttre och inre. Den har tagit över tätplatsen som Växjös högsta byggnad”, skriver tidningen Byggindustrin i sin nominering.

Årets Bygge är ett prestigefyllt pris som lyfter exempel på det bästa samhällsbyggnadssektorn presterar utifrån ett helhetsperspektiv gällande samverkan, hållbarhet, kvalitet, arbetsmiljö och innovation. Årets Bygge arrangeras av Byggindustrin och Business Arena.

Den 26 mars koras vinnaren på Cirkus i Stockholm.

Foto: Pressbild