Nytt toppjobb för Växjöprofilen

Karin Bååth har fått ett nytt toppjobb på STCC.
Karin Bååth har fått ett nytt toppjobb på STCC.
Foto:Emma Koivisto

Karin Bååth har fått ett nytt jobb. Hon blir ny näringslivschef i Lessebo kommun från och med i augusti. Hon kommer närmast från en roll som Chief Operating Officer på STCC AB, som tidigare bedrev mästerskap inom banracing.

– Det är roligt att kunna presentera Karin som ny näringslivschef i Lessebo kommun, säger kommunchef Christina Nyquist. Vårt mål är att öka till 10 000 invånare år 2025 och i den planen ingår det att det etableras fler företag i vår kommun. Karin kommer ha en nyckelroll i det arbetet.

Karin Bååth har tidigare också varit vd på Växjö Citysamverkan. Hon har under karriären drivit egna företag och hjälpt till vid andras företag. I hennes nya roll i Lessebo kommun kommer hon att ansvara för utveckling av näringsliv och landsbygd.

– Som näringslivschef är det min uppgift att bidra på de sätt en kommun kan för att kommunen här i hjärtat av Småland ska utvecklas till sin fulla potential. Det är samverkan med de som vill och kan starta, utveckla och driva företag som ger arbetstillfällen och på andra sätt gör denna småländska pärla attraktiv att besöka och leva, säger Karin Bååth.