Annons
Recept: Musslor med musselsås, forellrom och rotsellerikräm
Recept av Jonas Truong, kökschef på Skai.
Växjö • Publicerad 26 juni 2019
Musslor med musselsås, forellrom och rotsellerikräm. Receptet är för fyra personer.
Fakta
Ingredienser
1 nät musslor
1 schalottenlök
1 dl vin
1 vitlöksklyfta
Salt och peppar
1 rotselleri
3 dl grädde
3 dl mjölk
25 gram dill
50 gram forellrom (laxrom)
Fakta
Så här gör du
Hacka schalottenlök och vitlök. Fräs med kryddorna.
Tillsätt musslorna och vinet.
Sätt på lock och låt koka tills musslorna öppnar sig. Häll sedan av och spara spadet.
Plocka musslorna från skalet.
Sila spadet och tillsätt grädde. Låt koka ihop.
Skala och skär ner rotsellerin 1x1 centimeter
Koka rotsellerin med mjölken. Mixa till en slät pure.
Placera ut tre klickar puré på tallrikarna och fördela musslorna jämt på fyra tallrikar.
Tillsätt forellrom i musselsåsen.
Avsluta med plockad dill.
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons