Annons

Recept: Musslor med musselsås, forellrom och rotsellerikräm

Recept av Jonas Truong, kökschef på Skai.
Växjö • Publicerad 26 juni 2019
Foto: Felix Astrén

Musslor med musselsås, forellrom och rotsellerikräm. Receptet är för fyra personer.

Fakta

Ingredienser

1 nät musslor

1 schalottenlök

1 dl vin

1 vitlöksklyfta

Salt och peppar

1 rotselleri

3 dl grädde

3 dl mjölk

25 gram dill

50 gram forellrom (laxrom)

Fakta

Så här gör du

Hacka schalottenlök och vitlök. Fräs med kryddorna.

Tillsätt musslorna och vinet.

Sätt på lock och låt koka tills musslorna öppnar sig. Häll sedan av och spara spadet.

Plocka musslorna från skalet.

Sila spadet och tillsätt grädde. Låt koka ihop.

Skala och skär ner rotsellerin 1x1 centimeter

Koka rotsellerin med mjölken. Mixa till en slät pure.

Placera ut tre klickar puré på tallrikarna och fördela musslorna jämt på fyra tallrikar.

Tillsätt forellrom i musselsåsen.

Avsluta med plockad dill.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons