Så ska Växjö styras framöver

Foto:David Elg

Under onsdagen blev det känt hur Växjö kommun ska styras under kommande mandatperiod. Precis som den senaste fyraårsperioden är det Blågröna Växjö, med majoritet i fullmäktige, som kommer styra kommunen.

– Vi har byggt vårt team starkt under fyra år, och det är verkligen en stor glädje för mig att vi kan fortsätta med det i framtiden. Jag är fantastiskt glad, väldigt nöjd. Förhandlingen har gått väldigt bra och vi fortsätter att bygga ett starkt Växjö ännu starkare, säger Anna Tenje (M) till VXOnews.

Partiernas representanter i förhandlingsdelegationen beskriver samtalen och samarbetet som mycket bra och är väldigt nöjda. Moderaterna väljer att avstår vissa plats i nämnderna för att övriga partier i Blågröna Växjö ska få plats.

– Vi har valt att se till att Liberalerna, Kristdemokraterna och Miljöpartiet också har en varsin representant och ersättare. Jag tror att det är viktigt för delaktigheten, för att få in mycket frågor, driv och kraft i nämnder och styrelser. Oavsett storlek, I blågröna Växjö ser vi till att det är viktigt att vi bygger laget tillsammans. Vi står inför stora utmaningar när det gäller att få fler i arbete. Nu gäller det att verkligen att fortsätta ha ordning och reda i ekonomin så att vi har pengar att investera i både bättre skolresultat och en bättre äldreomsorg. Men framför allt också se till att fler kommer i arbete och får vara delaktiga och inte hamna i utanförskap, säger Anna Tenje (M).