Stor tillväxt för Växjöföretaget

Foto:Nadia Hagberg

2018 ser ut att bli en mycket bra år för Växjöbaserade Alvestaglass. Mellan januari och september har rörelseresultatet före skatt ökat med 77 procent och nettoomsättningen har ökat med 54,7 procent jämfört med samma period förra år.

Under det tredje kvartalet var nettoomsättningen omkring 36 miljoner kronor och ökningen var nästan 50 procent jämfört med samma kvartal året innan. Det går väldigt bra för Alvestaglass när det gäller export och det är Finland som står för merparten av bolagets exportandel. Jämfört med föregående år har exporten redovisat en ökning om 177 procent.

– Den varma och torra sommaren har skapat hög efterfrågan på glass och därmed har bristen på produkter stundtals varit stor i sommarvärmen. Vi har alltid haft en hög ambition på vår service- och leveransgrad och våra kunder brukar berömma oss för detta. I sommar har vår försäljningsorganisation och produktionsanläggning i Växjö verkligen gjort allt för att det inte ska vara tomt i frysdiskarna och vi beklagar om våra produkter ibland inte funnits tillgängliga, säger Richard Hertvig, vd på Alvestaglass i ett pressmeddelande.

Alvestaglass har under hösten förvärvat Järnaglass och Bär hem, som är ett koncept för styckfrysta ekologiska bär i lösvikt.