Verksamheten i Växjö kan tvingas flytta

.
.
Foto:Filip Sjofors

I juni ska Växjö kommunfullmäktige fatta beslut om budgeten för år 2020. Under tisdagen presenterade den Blågröna majoriteten i Växjö kommun sitt budgetförslag.

Enligt prognoserna för kommande år väntas en försämring av kommunsektorns ekonomiska förutsättningar och för att spara pengar kan konsthallen i Växjö tvingas flytta från deras nuvarande lokaler på Västra Esplanaden. Flyttlasset kan eventuellt gå till Utvandrarnas hus.

– Det är snabba puckar. Jag har precis fått veta detta och handen på hjärtat så är jag i chock. Det skulle vara en stor förlust att tappa den här lokalen som har blivit så bra. Vi har ett bra utställningskoncept i oömma lokaler där vi är fria i att bygga utställningar. Vi har pedagogik för barn och kan vara experimentella, säger Filippa de Vos, chef för konsthallen, till Smålandsposten.

Det kan också bli så att Fria ordets hus får flytta in till stadsbiblioteket.

– Vi vänder på alla stenar och vet inte om det här kan funka. Men vi ska göra en utredning om det är praktiskt genomförbart, säger kommunalrådet Eva Johansson (C) till Smålandsposten.