Alvesta SK:s säsong ställs på sin spets

Marcus von der Geest.
Marcus von der Geest.
Foto:Filip Sjöfors

Alvesta SK eller HA74. Segraren kommer att ha ett bra läge för att nå positivt kvalspel. På söndagen ställs ettan och tvåan mot varandra.

Alvesta SK har gått starkt i hockeytvåans fortsättningsserie efter jul. I tabellen återfinns ASK som etta, två poäng före HA74.

Fem matcher är kvar att spela och på söndagen möts lagen i Sävsjö ishall.

Gänget som går vinnande ur den bataljen har ett gyllene läge att knipa kvalplatsen, som ettan får, mot hockeyettan.

Således är det en mycket viktig match för Alvesta, nästan som en tidig final av säsongen. En seger ger drömläge medan en förlust mot HA74 kan innebär att säsongen kommer att vara slut den 24 februari.

Alvesta var nära att få in en drömförstärkning till slutskedet av hockeyåret. Den tidigare Växjö Lakers- och Troja/Ljungbyspelaren Johan ”Bois” Andersson tränade under en tid med laget, men av okänd anledning blev det sedan ingen comeback, vilket var tänkt och ”Bois” var till och med registrerad för spel hos svenska hockeyförbundet.

Poängbäst för ASK i fortsättningsserien är Michael Sjölin på 2+10, Marcus von der Geest, som anslöt mitt under säsongen, med 4+7 och skyttekungen Ronny Hansson står på 9+1.

På onsdagen besegrade Alvesta jumbon Åstorp på hemmais med 4-2, Michael Sjölin, Ronny Hansson, Miroslav Rohlik och Marcus von der Geest stod för målfabrikationen.