Järdler: ”Det börjar ljusna nu”

Christian Järdler.
Christian Järdler.
Foto:Alexander Jepsen

På fredagen tar Östers IF emot Oskarshamns AIK i Tipshallen. Då får ÖIF-supportrarna för första gången i år se Simon Helg i spel.

– Det börjar ljusna nu. De som har varit skadade är på väg tillbaka och inga nya har tillkommit på skadelistan. Simon Helg gör årspremiär och kommer att starta matchen, säger Östers tränare Christian Järdler och fortsätter:

– De som inte är tillgängliga är Jonathan Drott och Joao Pedro. Sedan kan jag berätta att Robin Malmkvist kommer att stå.

I lördags stångades Öster med de regerande svenska mästarna AIK på Myresjöhus arena i svenska cupen. Som bekant föll laget i förlängning i kvartsfinalen.

Nu ska ÖIF mentalt ladda om till en helt annan uppgift.

– Det viktigaste är att vi utnyttjar det vi får med oss från cupen på rätt sätt och tar tillvara på energin som vi får med oss där i från. Sedan är matchen mot Oskarshamn svår. Dels för att de är ett bra lag men dels för att den kommer sex dagar efter AIK och nu är det inte tävlingsmatch, vi är tillbaka i Tipshallen, det kommer inte en femtedel av publiken som var senast vilket gör att vi mentalt får jobba hårdare.