”Sådana spelare vill vi inte ha i klubben”

Henrik Evertsson
Henrik Evertsson
Foto:Filip Sjöfors

Henrik Evertsson har fått nog. Växjö Lakers sportchef och vd tycker att många SHL:s spelares löner är alldeles för höga.

Framförallt pekar han på spelare som har varit över och inte lyckats slå sig in i NHL och sedan kommer tillbaka.

– De har egentligen inte uträttat någonting, men kan spotta in löner på 200 000 kronor i månaden. Bara för att tre-fyra klubbar är inblandade. Det är totalt vansinne. I nästan varje fall – och det här pratas det ingenting om – slutar det med att spelaren mår dåligt på grund av sin höga lön. De känner en otrolig press över att ha ett så stort kontrakt och på den fronten är svensk hockey dålig, säger Evertsson till Sportbladet.

Samtidigt är Lakers bossen kritisk till unga spelares inställning i frågan om lön och pengar.

– Jag kan irritera mig på spelare som inte kan hantera det. När de tror att 45 000 kronor i månaden är lite, att det inte räcker när man är 21 år. Då kan jag bli riktigt förbannad. Då har man inte fattat någonting, säger Evertsson som menar att Växjö medvetet väljer att avstå spelare med sådana tankar.

– Vi har haft ytterst få sådana spelare. Vi gör oss inte besvär med dem. Fattar man inte att 45 000 kronor räcker är det andra saker du inte komma att fatta heller. Och sådana spelare vill vi inte ha i klubben.