Publicerad 6 december 2018
Växjö Lakers.
Växjö Lakers.Foto: Lena Gunnarsson

Växjö Lakers besegrade på torsdagen Timrå hemma i Vida arena med 2-1.

I ärlighetens namn så var det en högst medioker ishockeymatch i 43 minuter. Ett ribbskott från Lakers Joel Persson i mitten av andra och en stolpträff från Ludvig Rensfeldt precis i början av tredje var i stort sett det som hände.

Sedan blixtrade matchen till.

Peter Andersson pangade, från blå, in sitt andra mål för säsongen 4:08 in i tredje. Bara två minuter senare var det dags igen. Roman Horák snappade upp pucken framför kassen och ordnade 2-0 till hemmalaget.

Sedan såg det länge ut som att Lakers skulle gå mot en komfortabel seger. Kronobergarna skapade flera chanser och borde egentligen ha stängt matchen tidigare.

Men nästa mål skulle i stället göras av Timrå. Med 2:11 kvar av den tredje perioden sköt Sebastian Collberg 1-2 och då blev det ändå nerv i tillställningen.

Något mer mål blev det sedan inte och Lakers uppväxling i den tredje perioden räckte till tre poäng.