Växjö Lakers tappade tremålsledning

Växjö • Publicerad 8 augusti 2018

Växjö Lakers förlorade säsongens första träningsmatch med 5-3 mot Frölunda i Varberg. De regerande svenska mästarna ledde med 3-0 strax innan den sista periodvilan men Frölunda gjorde fem raka mål och vann matchen.

Lakers tog ledningen efter drygt fyra minuter. Nyförvärvet Roman Horak assisterade till den nya kedjekompisen Austin Ortega, som gjorde sitt första mål i Lakerströjan.

Brendan Shinnimin hade ett mycket bra läge att utöka ledningen men pucken tog sig inte hela vägen in i mål. 2-0 kom dock senare i den andra perioden genom Erik Josefsson, assisterad av Austin Ortega. 68 sekunder senare kom också 3-0 av Linus Fröberg, som gjorde mål i spel sex mot fem i samband med en avvaktande utvisning för Frölunda. I slutet av den andra perioden reducerade Frölunda dock till 3-1.

I den sista perioden var Frölunda det bättre laget och Göteborgslaget reducerade, kvitterade och tog ledningen med tre raka mål. Växjö Lakers hade sedan en puck i mål till 4-4 men eftersom domarna inte såg målet och det inte fanns någon målkamera i Varberg blev det inget mål. I tom bur gjorde Frölunda 5-3 och vann matchen.