Östervinst mot allsvenskt motstånd

Vinberg • Publicerad 17 februari 2019
David Johannesson gjorde första målet mot Falkenberg.
David Johannesson gjorde första målet mot Falkenberg.Foto: Lena Gunnarsson

Öster fick bästa möjliga start på tävlingssäsongen 2019. Under söndagen besegrades nyblivna allsvenska laget Falkenberg på bortaplan i första omgången av gruppspelet i Svenska cupen.

Öster vann med 2–1 efter mål på två fina anfall. Första målet gjordes av David Johannesson i 32:a minuten och i andra halvlek satte Mattias Pavic 2–0.

Falkenberg hade chansen att reducera på straff, men då räddade Robin Malmkvist. I stället kom hemmalagets första mål med drygt tio minuter kvar, men Edi Sylisufajs mål blev Falkenbergs enda.

I gruppens andra match vann Malmö FF mot Degerfors med 3–2. Just Malmö är Östers nästa motståndare. De kommer till Tipshallen den 25 februari.