unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Rektorslönerna ökar mest i Kronoberg

Genrebild.
Genrebild.
Foto: Lena Gunnarsson

Skolledarna i Kronobergs län fick den bästa löneökningen i hela Sverige under 2018. Enligt Sveriges Skolledarförbund har lönerna för skolledarna i länet ökat med 6,5 procent.

Medellönen för Kronobergs skolledare är nu 51 200 kronor, vilket dock fortfarande är längre än medellönen i hela landet.

- Det är glädjande att lönerna ökar ordentligt i vår region. Men vi är samtidigt inte nöjda. Skolledaren ska ha minst 25 procent mer i lön än sina medarbetare. Idag ser vi att lärare tjänar nästan lika mycket, eller till och mer än skolledare. Det är en fråga som skolans huvudmän måste ta allvarligt på, säger Nils Andersson, ordförande för Sveriges Skolledarförbunds region Småland-Blekinge.