Annons

Växjökocken vann Årets Kock 2019

Växjö • Publicerad 13 september 2019
Foto: Samuel Unéus

Under fredagen korades Årets Kock 2019 och ny svensk mästare i professionell matlagning. Det blev Martin Moses från Växjö, som förra året kom tvåa i finalen med minsta möjliga marginal.

Under finalen har finalisterna tävlat i en mängd delmoment varav två var kända för finalisterna i förväg. Övriga utmaningar genomfördes oförberett. Fredagens uppgift var att öppna ostron samt att tillaga två rätter av en hemlig råvarukorg: kalla ostron i sitt skal och en rätt med broccoli som huvudråvara som även den innehåller ostron. Sedan skulle den tränade potatisrätten levereras.

Annons

Martin Moses får i och med vinsten ta emot Gastronomiska Akademiens mejerimedalj i guld av H.K.H. Prins Carl Philip samt en prischeck på 250 000 kronor.

Läs mer Martin Moses nedan.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons