GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Mellovinnarens okända förflutna

Stockholm/Växjö • Publicerad 10 mars 2019
.
.Foto: Filip Sjöfors

John Lundvik stod som segrare i Melodifestivalen 2019 efter en överlägsen seger i lördagens final. Hans resa har varit lång och kantad av motgångar. Men trots det har han inte gett upp utan vågat drömma och kämpa för sina mål.

På plats i Friends Arena fanns hans föräldrar Johan och Jane, som adopterade John när han bara var en vecka gammal.

Johan och Jane, både från Norrtälje, bodde under 80-talet i London på grund av jobb. När John Lundvik var sex år gammal flyttade de från England till Växjö, där han hittade friidrotten och musiken.

Det är mycket som är okänt kring Johns biologiska föräldrar. Mamman ska vara från Kuwait och var mellan 16 och 18 år gammal när hon födde John. I hans adoptionspapper står det ”father unknown” och pappan är fortsatt okänd.

John Lundviks egen teori är att han bortadopterades på grund av mammans unga ålder och att han var ett utomäktenskapligt barn.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.