unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Växjö station – en av landets punktligaste

Tåg
Tåg
Foto: Robin Sparf

Enligt konsumenttjänsten Woilà är Växjö station en av Sveriges mest punktliga. Företaget har lanserat en tjänst för automatisk utbetalning av ersättning vid försenade tåg och presenterar statistik som visar att över 95 procent av alla tågavgångar från Växjö station är i tid.

— Det är roligt att kunna visa hur bra det ser ut i tågtrafiken, speciellt eftersom den allmänna uppfattningen är att tåg i Sverige är försenade hela tiden. Att kunna erbjuda information som denna, både positiv och negativ, är viktigt eftersom resenärerna förtjänar att känna till förutsättningarna när de väljer transportsätt, säger Carl Enbom, medgrundare på Woilà.