Annons
Alingsås

Han får prestigefyllda priser

Växjö • Publicerad 1 januari 2020
Foto: Linnéuniversitetet

Mathias Karlsson vid Linnéuniversitetet har mottagit Oskar Silléns pris för bästa doktorsavhandling för sin avhandling ”Infinitely Demanding Entrepreneurship”. . Det är ett stipendium på 30 000 kronor. Dessutom har han tilldelats det eftertraktade Wallanderstipendiet i företagsekonomi, som är på drygt 1,7 miljoner kronor och finansierar tre års heltidsforskning.

– Det känns verkligen kul. Dels är det hedrande att få det här fina priset i en så pass hård konkurrens. Dels är det ett erkännande för min forskning i vilken jag kombinerar etnografi med filosofi. Jag är både stolt och glad, säger Mathias Karlsson.

Mathias Karlsson har i sin avhandling Inifinitely Demanding Entrepreneurship studerat initiativet IKEA’s Partnership with Social Entrepreneurs för att undersöka hur entreprenörskap som syftar att skapa ansvarsfull samhällsförändring praktiseras samt några av dess konsekvenser.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons